Гостуване пре побратимите в Миничево и Честване на 120 години Ловно сдружение Д-р Миленко Хаджич Сврлиг

За пореден път група ловци от ЛРС-МИДЖУР Чупрене се отзова на поканите от побратимените им ловни сдружения Миничево и Сврлиг в Р.Сърбия ,о т 14 до 16.12.2018г .

В Миничево се проведе традиционният лов на диво прасе заедно с приятелите от Сърбобран /Войводина/ ,както и много гости от цяла Сърбия. След любезното посрещане от домакините , последва дургарска вечеря , където бяха разменени подаръци и отправени пожелания за здраве и успехи. За доброто настроение на всички се погрижи местен оркестър , а в паузите с акордеон или китара в ръце веселието продължаваше от нашият приятел Иво Масларски член на ЛРД-Чупрене, традиционно ястията бяха превъзходно вкусни с подчертан оттенък на дивечово месо. На сутринта всички се събраха пред ловното сдружение и под падащите снежинки изслушаха инструктажа , плана за деня и се пое към ловните полета. Не след дълго се чу и гласът на верните и работни ловни кучета. Започна ха да отекват изстрели от всички страни. След приключване на ловът групата се събра пред сградата на сдружението , където се направи разбор на ловът ,снимки за спомен и обяд с вкусен фасул . За наша радост се оказа ,че едно от отстреляните 4бр. прасета е дело на Милен Доцински от ЛРД-Чупрене. На другият ден усетихме силата на природата ,защото с изненада установихме ,че през нощта бе натрупало над 60см. мокър сняг. Не успяхме да ловуваме ,но пък на дълго и широко си поговорихме ,за лова и приятелството ,спомняхме си стари случки и събития . Времето мина неусетно ,а снегът продължаваше да вали , взехме си довиждане и всеки тръгна по своят път изпълнен с емоции и добро настроение.

По покана от ловното сдружение в Сврлиг на 15.12.2018г. по случай техният юбилей 120 години от основаването им участие взе, Председателят УС на ЛРС-Миджур Богомил Станков , заедно с новоизбраният председател на ловният съюз на Сърбия Братислав Чирич, и много други гости. Той отправи най искренни пожелания за здраве ,успехи,сътрудничество и още дълги години ловците от сдружението в Сврлиг да се грижат за дивите животните и природата . Връчи от името на всички ловци от ЛРС-Миджур за подърък дърворезба на ловна тематика . Председателят на ЛС Сврлиг Златимир Рашич връчи на г-н Станков плакет с благодарност за доброто съдрудничество между двете сдружения. Празненството продължи с фолклорна програма и тържествен обяд.