Четвърти северозападен ловен събор 2017

С топовен гръм се откри Четвъртия международен ловен събор 2017 . След освещаване на знамената и приветствие на официалните гости , започна програмата .

Благодарност за поканата споделиха народните представители Росен Иванов и Филип Попов , директора на РДГ Берковица – инж. Сашко Каменов ,старши експерт към дирекцията по ловно стопанство в ИАГ инж. Василии Георгиев ,  Директора на Северозападно Държавно предприятие – инж . Цветко Цветков , инж. Александър Александров също от предприятието , представителя на НЛРС-СЛРБ – инж. Георги Младенов .

Председателите на побратимените сръбски ловни сдружения Миничево и Сврлиг отправиха поздравления  и в знак на признателност подариха ловни картини и сувенири на свойте побратими .

През първия ден успешно се проведе екстериорната изложба на ловни породи кучета – като първо място в генералното класиране взе Нели Николова с куче курцхаар , на второ място е местния участник от Чупрене Велислав Стефанов с куче Рики  от породата курцхаар на трето е Бисер Петков с лайка .

В категорията порода – първо място е за кучето  Рики  със собственик Велислав Стефанов  от Чупрене , който е първенец и в категорията дете и куче.

Съдии на мероприятието бяха Зоран Мокритски и Боян Бранкович от Сърбия .

През първия ден също бяха предвидени да се проведат стрелба с въздушна пушка и теглене на въже , но поради лошите климатични условия те не се състояха.

За радост на всички привечер времето се нормализира и обстановката се развесели с участието на Сръбския оркестър Войкан музиканти .

За допълнително веселие в програмата на събора се включиха самодейци , танцови състави , и група Малките големи таланти към Читалището в село Репляна

През втория ден на събора се проведоха две състезания – състезание в гатер и “Свети Хуберт“ за кучета работещи със стойка

В състезанието в гатер участие взеха 12 кучета , като само едно от тях успя да се класира за оценяване – куче Меги на Пенко Човейн от ЛРС “Сокол“гр.Белоградчик ловна дружина Димово. , всички останали бяха декласирани от състезанието .

Съдии на мероприятието бяха  Зоран Мокритски и Боян Бранкович

В Състезанието “Свети Хуберт“ за кучета работещи със стойка участие взеха общо 18 участника с 24 кучета .

Състезателите бяха разделени на две състезателни батерии и след баражи се обособи следното класиране –

на Първо място е Сашо Райчев с куче Фалк

Второто място е за Петър Ветренски с куче Дарко

Третото място е за Турхан Ибрям с куче Морена

На четвърто място е отново Петър Ветренски с куче Кайен