Групов лов на дива свиня – мерки за безопастност

Уважаеми колеги ,

Идва времето , което ние така неуморно чакаме – откриването на груповия лов на дива свиня.

Един от най-емоционалните , интересни и зареждащ с енергия лов , практикуван и любим на повечето ловци , но всички трябва да знаем че е и най-опасния – не са един или два случаите на ранени ловци , ранени кучета , а дори и случки с фатален край , затова трябва да се спазват всички изисквания за безопастност.

Нужно е много добре да се разбере , че лицето отговорно за безопастността и безпроблемното протичане на ловния излет е ръководителя на лова , той е в правото си да изгони ловец , било то за употреба на алкохол или на каквато и да било друга злоупотреба , може да прекъсва ловни излети при намалена видимост и лоши климатични условия.

Всички ловци трябва да са екипирани с ленти , шапки или облекло с ярък цвят

Употребата на алкохол и наркотични вещества е абсолютно забранена преди и по време на лов . Нужно е да се знае , че оръжието щом е извън касата собтвеника му трябва да не е употребил никакъв алкохол.

Ловната група при групов лов на дива свиня може да бъде от 8 до 20 ловци

Могат да се използват до 10 ловни кучета

Една от най-често допусканите грешки при българския ловец е употребата на едри сачми над 6,00 мм при лова на дива свиня – това е абсолютно забранено . С гладкоцевно оръжие при лова на дива свиня се използват само патрони тип бренеке.

Напомняме , че организацията на ловните излети , колеги изисква висока степен на отговорност и контрол и всяко подценяване на правилата и безопастноста в лова е предпоставка за тежки нарушения и инциденти с ловното оръжие .

 

НАСЛУКА !

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *