Лов , другарска вечеря и много веселие .

Представители на побратимените сръбски ловни сдружения от ”Миничево” и ”Сврлиг” както и техните председатели Зоран Соколович и Златимир Рашич гостуваха на групов лов на дива свиня на територията на ЛРД Чупрене през ловните дни на 14 и 15 октомври .

След като бяха посрещнати , настанени , те можеха да опитат от вкусните дивечови деликатеси , приготвени от сръбския готвач Бобан Милисавлевич .

На другия ден в 6:00 часа се проведе инструктаж за безопастност по време на лов и боравене с ловно оръжие , попълниха се необходимите разрешителни и още по тъмно се тръгна към постовете.

Тъмнината и леката мъгла не позволиха на гостите да се насладят на гледките из красивия Чупренски балкан . След като лова започна и се развидели обстановката придоби коренно различен вид , слънцето огря необятните хоризонти и си проличаха хълмовете , горите и доловете с течащи води , от който човек спокойно може да утоли жаждата си.

Първи кучешки лай и първи ловни тръпки побиха из умовете на всички ловци , след като бяха подушени от ловните помощници , намерени и вдигнати дивите прасета започнаха да се движат и да търсят пролука измежду постовете на опитните ловци , но само неколцина успяха .  С точни изтрели бяха повалени общо три прасета , като най едрия екземпляр беше повален от местния ловец Велислав Стефанов. Силния вятър и намалената възможност за по ранно засичане движението на прасетата изиграха своята роля и само дългогодишния опит и умелото боравене с ловно оръжие са причината да има слука.

Лова приключи към обяд , и всички участници се събраха да отчетат грешките и уроците който са научили през изминалия лов.

След свободно лично време и почивка се състоя втората другарска вечеря , също с много веселба .

През втория ловен ден отново се тръгна към постовете и лова започна . Запомнящ се лов , който ще напомни на ловци и кучета , че шега с дивите животни няма ,  беше намерен огромен нерез и подгонен от най младото куче , след като усеща близостта на гонача до него той спира в гъстото , обръща се и удря гонещото го куче , кучето се отдръпва  , полседвалия изстрел за жалост не е успешен .

След удара кучето получава малка но дълбока рана и кръвотечението е обилно , последвалата намеса на ветеринарен лекар е успешна и сега кучето е в добро състояние и жадно за нови ловни подвизи.

Лова приключи отново към обяд , като след другарски обяд гостите от Сърбия бяха изпратени подобаващо.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *